Matevenemang







​​​​​​​

PRIMÖRGILLE 10-12/5

Odlare och restauranger bjuder in att fira våren
och de första primörernas ankomst.





Varje restaurang komponerar en egen unik förrättstallrik
med Bjäres bästa primörer som plockats upp samma morgon


PÄRANS DAG 1/6

Bjärepotatisen firas med matmarknad, restaurang tält och aktiviteter vid Mariatorget.






Möt Bjäreodlarna, lär dig mer om potatissorter, provsmaka, få tips och nya idéer på hur du kan tillreda vad vi Bjärebor kallar jordens guld.




RESTAURANGVECKAN 7-16/6

Under 10 dagar serveras ett urval av rika
matupplevelser på flera olika krogar.






Odlare, mathantverkare och krögare presenterar tillsammans välkomponerade två-rätters menyer av
vad Bjäre-sommaren har att erbjuda


​​​​​​​SKÖRDEHELG 13-15/9

(Med skördemarkaden 14 september)
Hösten firas med skördemeny på restaurangerna och matmarknad på Mariatorget



 Bjäres mathantverkare och odlare tar med sig det bästa av säsongens råvaror till Båstads torg. Allt med fokus på nyskördade frukter och grönsaker och andra delikatesser från Bjäre